Laden...

Kinesitherapie

Annelies Maertens &
Fabienne Boerjan | Jolien Cornelis | Naomi Fevery
050/79.15.85

Algemene Kinesitherapie & Specialisaties

Het merendeel van de therapeutische behandelingen wordt onder de noemer algemene kinesitherapie gegroepeerd. We verwijzen hier in hoofdzaak naar de behandeling van klachten in het bewegingsapparaat, dit zowel acuut als chronisch van aard, of n.a.v. een chirugische ingreep. Wij groeperen hieronder o.a. ademhalings- en relaxatie oefeningen, autogene drainage, myofasciale therapie (dry-needling), neurologische revalidatie, oefentherapie, orthopedische revalidatie en geriatrische revalidatie. Bij KINEXTRA kun je voor al deze behandelingen terecht.

Net als de geneeskunde, is ook de kinesitherapie in de voorbije 20 jaar sterk geëvolueerd, met een vergaande specialisatie en de ontwikkeling van zeer specifieke therapeutische behandelingstechnieken tot gevolg. Doordat we binnen de groepspraktijk met verschillende kinesitherapeuten samenwerken, kunnen Annelies en haar collega's u naast de algemene kinesitherapie, ook meerdere specifieke behandelingen aanbieden.

Voor elk van onderstaande specialisaties behaalde één of meerdere therapeuten een bijzondere beroepsbekwaamheden, i.e. een officiële erkenning van zijn/haar ervaring en permanente bijscholing in dit deeldomein van de kinesitherapie.

Bekkenbodemkinesitherapie

Bijzondere beroepsbekwaamheid

Urine- of ontlastingsverlies, obstipatie, een verzakking of pijn bij het vrijen... Ondanks soms ingrijpende gevolgen in het dagelijks leven, wordt de aanpak van het probleem vaak uitgesteld uit schaamte, of ‘omdat het wel meevalt’.

Bij KINEXTRA helpen we zowel kinderen als volwassenen met specifieke bekkenbodemproblemen, en dit zowel preventief als curatief.

Lees meer
Lymfedrainage

Bijzondere beroepsbekwaamheid

Het menselijk lichaam bestaat voor bijna 80% uit vocht. Wanneer het lymfestelsel faalt door overbelasting of insufficiëntie van de lymfebanen, wordt er vocht opgestapeld.

In onze praktijk kan je terecht voor manuele lymfedrainage (methode Vodder). Het resultaat is o.a. een betere immuniteit, minder stress en een betere hormoonbalans.

Lees meer
Manuele Therapie

Bijzondere beroepsbekwaamheid

Als specialisatie binnen de kinesitherapie gaat manuele therapie een stap verder in de analyse van de klachten en de daarop afgestemde behandeling. Als uitgangspunt wordt het lichaam als één geheel beschouwd.

Bij KINEXTRA worden specifieke technieken zoals mobilisaties van gewrichten, zachte manipulaties, myofasciale therapie en oefentherapie door gespecialiseerde manuele therapeuten toegepast om het totale bewegingsapparaat te herstellen en te verbeteren.

Lees meer