Laden...

Ademhaling- | Relaxatie-oefeningen

Kinesitherapie / Algemene kinesitherapie / ...
Ademhalingstherapie

De longen zorgen ervoor dat ons lichaam voldoende zuurstof krijgt. Alle cellen in ons lichaam hebben immers zuurstof nodig om te kunnen functioneren. Bij ademhalingstherapie helpen wij u bij het aanleren van de verschillende methodes om de ademhalingsspieren te gebruiken en te onderscheiden, zodat u bewust leert om de verschillende manieren aan te wenden en zodoende uw ademhaling het meest efficiënt rendeert.


Relaxatie

Stress is één van de meest voorkomende problemen in de huidige samenleving en kan tal van klachten als gevolg hebben. Een lichaam onder stress is immers niet in staat de verwachtingen en belastingen op het lichaam op een correcte manier te verwerken. Hierdoor kunnen allerhande klachten sneller en heviger toeslaan. Stress is dan ook een factor die in tal van klachten een grote rol kan spelen zowel als directe oorzaak maar eveneens als meespelende of onderhoudende factor voor lichamelijke klachten.

Via specifieke relaxatietherapie trachten we deze spanningen op te heffen. Er wordt gebruik gemaakt van diverse ontspanningstechnieken zoals onder andere: autogene training (methode Schultz), progressieve relaxatie (methode Jacobson), specifieke passieve mobilisaties... Ook ademhalingstherapie kan hier zeer nuttig zijn (bij voorbeeld bij hyperventilatie).